Munkajogi alapok Kezdőlap Szervezet Aktuális Hírek Letöltések SZTRÁJK! -  Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete © 2015  -  www.szmdsz.hu  -  szmdsz.info@gmail.com  -
Szervezet Alapszabály Programnyilatkozat Tisztségviselők Szervezeti felépítés Elérhetőség
Szociális munkásként információt adsz, segítséget nyújtasz, eljársz, képessé teszel... Te képes vagy? Állj ki magadért!
Tájékoztató a jubileumi jutalomról A közalkalmazottnak a Kjt.-ben meghatározottak szerint jubileumi jutalom jár, a közfeladatok ellátásában töltött évek elismeréséül. Jubileumi jutalom a huszonöt, harminc, illetve negyvenévi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező közalkalmazottnak jár. (...)
Letöltés
A munkaszüneti nap egyes kérdései Melyek a munkaszüneti napok? Az Mt. tíz munkaszüneti napot sorol fel: január 1., március 15., húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26. A beosztási szabályok tekintetében munkaszüneti nap a húsvétvasárnap és a pünkösdvasárnap is.(...)
Letöltés
Munkajogi kérdezz-felelek Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének munkajogi kiadványa (2013).
Letöltés
A szabadság kiadásának szabályai Először is szögezzük le, hogy a szabadságot nem a közalkalmazott veszi ki, hanem a munkáltató adja ki, ritka kivétel az a dolgozó, aki akkor megy szabadságra, amikor akar. (...)
Letöltés
Hány nap szabadság jár 2016-ban? A közalkalmazottnak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár. A szabadság alap- és pótszabadságból áll.(...)
Letöltés