Kérdések - Válaszok Kezdőlap Szervezet Aktuális Hírek Letöltések SZTRÁJK! -  Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete © 2015  -  www.szmdsz.hu  -  szmdsz.info@gmail.com  -
Szervezet Alapszabály Programnyilatkozat Tisztségviselők Szervezeti felépítés Elérhetőség
Szociális munkásként információt adsz, segítséget nyújtasz, eljársz, képessé teszel... Te képes vagy? Állj ki magadért!
Ezen a lapon a gyakrabban feltett (elsősorban munkajogi) kérdések és az azokra adott válaszok olvashatók. A felmerülő témák és a rájuk adott válaszok letölthetők és kinyomtathatók. Kattints a “Letöltés” gombra a teljes, nyomtatható változat megtekintéséhez!
Jár-e helyettesítési díj a többletmunkáért? A Kjt. szerint abban az esetben jár helyettesítési díj, ha a közalkalmazott a munkaköre ellátása mellett a munkáltató rendelkezése alapján átmenetileg más munkakörébe tartozó feladatokat is ellát, s ezáltal jelentős többletmunkát végez. (...)
Jogos-e a közalkalmazott átsorolása a kiegészítő pótlékra tekintettel? (Fizetési fokozat) A közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő, illetve a fizetési fokozatnál beszámítandó további időtartamok a pótlék bevezetésével nem változtak, a pótlék bevezetésére hivatkozva visszasorolásra nincs jogszerű lehetőség, a kiegészítő pótlék tehát a fizetési fokozatot sem érinti. (...)
Jogos-e a közalkalmazott átsorolása a kiegészítő pótlékra tekintettel? (Fizetési osztály) A kiegészítő pótlék bevezetése bizonyosan nem érintette a közalkalmazott munkakörét, végzettségét, képzettségét, így abban biztosak lehetünk, hogy csak a pótlékra hivatkozva senkit nem lehet más fizetési osztályba sorolni. (...)
Letöltés Letöltés Letöltés